Menu Sluiten

Bundeltrekken


Bundeltrekken

Informatie over bundeltrekken:

Wat is bundeltrekken? Het is het proces waarbij een bundel uit zijn omhulsel wordt verwijderd en naar een andere locatie wordt getransporteerd. Afhankelijk van de grootte en vorm van uw warmtewisselaar, kan het zijn dat er meerdere bundels in een omhulsel zijn gestapeld. De onderste bundel bevindt zich meestal een paar meter boven de grond. In veel gevallen kan het wel dertig voet hoog zijn.

Het proces omvat het optillen en kantelen van de bundel. Zodra de bundel vrij is van zijn omhulsel, is hij klaar voor hergebruik. Info over bundeltrekken

Het domein van Bundeltrekken

Voor het verwijderen van een bundel uit een warmtewisselaar wordt een bundelheffer of combilifter gebruikt. Een bundeltrekker is autonoom, wordt aangedreven door een dieselmotor en is op afstand bedienbaar.

Een bundellifter heeft grote stalen platen die hydraulisch worden aangepast aan de bundel. De operator kan de bundel dan op een aanhangwagen laten zakken om hem te reinigen. Het is mogelijk om de klemmen aan te passen aan de grootte van de bundel en beschadiging ervan te voorkomen.

Een apparaat voor bundeltrekken van warmtewisselaarbuizen bestaat uit een hoofdframe 12 en verschillende kortere parallelle dwarsbalken. Op elk kruispunt kunnen steuncilinders zijn bevestigd.

Het steunkussen 20 is ongeveer 75 vierkante duim in grootte. Het is belangrijk om de oppervlakte van steunkussen 20 te overwegen wanneer het selecteren van een warmtewisselaar bundeltrekker. Zoals met om het even welke machine, is het belangrijk om er een te vinden die stabiel genoeg zal zijn om de bundel te trekken.

Een ander type bundeltrekker wordt een op een vrachtwagen gemonteerde bundeltrekker genoemd. Hij werkt autonoom, zonder dat er een kraan aan te pas komt.

Zijn hoogte kan verschillen van 0,5 tot 6,5 meter. Het elektrische systeem van de vrachtwagen levert de energie voor alle functies. Hij kan een bundel van maximaal 25 ton en zes bundels van 200 mm lang hanteren. De machine is uitgerust met continu trekkende lieren en een prisma om de bundelflens vast te houden.

Meer info over bundeltrekken nu op www.samoco.be.

Tags

Bundels Trekken Tijdens Het Omdraaien | Bundeltrekapparatuur | Bundeltrekken | Demontage Koppen Warmtewisselaar | Druktests Uitvoeren | Mechanische Werken Aan Warmtewisselaars | Openen En Trekken Van Bun |